Årstaligans favoritkorv med curry och dijon

4 portioner
1 msk smör
1 stor gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk curry
800 g strimlad falukorv
2 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
salt och peppar

Fräs gul lök och vitlök i smör på medelstark värme tills den mjuknat. Tillsätt curryn och låt den fräsa med en minut. Lägg i falukorven, tomatpurén och dijonsenapen. Blanda runt allt ordentligt. Häll på crème fraiche och
vispgrädde. Låt allt småputtra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Sandras ugnsgratinerade falukorv med äpple och senap

4 portioner
1 falukorvsring, 800 g
0.5 dl vatten
4 msk grovkornig senap
2 äpplen
1 gul lök
2 dl riven ost
salt och peppar

Skär en skåra i falukorven ca 1,5 cm mellan varje, ej helt igenom. Lägg i en ugnsfast form. Häll i vattnet. Lägg i en klick senap i varje skåra. Skala äpplena och skiva det ena i halvmånar. Tryck i en skiva i varje skåra. Tärna det andra äpplet och den gula löken och lägg i mitten av falukorven. Salta och peppra. Lägg på riven ost över falukorven. Gratinera i ugnen pä 175 grader i ca 20 minuter.