Västerbottengratinerade fläskfyllda rödlökar

Färsen
• 300 g fläskfärs
• 1 ägg
• ½ dl grädde
• 40 g ströbröd
• 1 vitlöksklyfta
• ½ dl hackad persilja
• 8 blad färsk salvia
• 2 kvistar rosmarin
• 4 lagerblad
• 1½ dl köttbuljong
• salt och peppar
• 150 g riven västerbotten

Gröpa ur den innersta tredjedelen på varje lökhalva. Finhacka den. Rör ihop grädde och ströbröd, låt svälla någon minut. Blanda färs, lök, grädde, ströbröd, riven vitlök, persilja salt, peppar och hälften av osten. Lägg färsen i de urgröpta lökarna. Smörj en ugnssäker form, lägg salvia och lagerbladen i botten och lökarna ovanpå. Fördela resten av osten över lökarna tillsammans med hackad rosmarin. Häll köttbuljong runt om. Ställ in formen mitt i ugnen och baka 35-40 min. Servera med stekskyn och pressad mandelpotatis.

Lökarna
• 6 stora rödlökar
• 1 tsk strösocker
• timjan
• salt och peppar
• 1tsk strösocker
• 3 msk olivolja

Sätt ugnen på 200°. Skala och dela löken i två halvor. Lägg dem i en ugnssäker form, salta och peppra, strö över socker och timjan. Ringla över oljan. Baka av i ugnen 25-30 min. Låt dem svalna.