Recept Skinkstek Nibble
Citron- och rosmarinfylld skinkstek med rostade grönsaker

800 g skinkstek från Nibble
1 vitlök
1 citron
4 schalottenlökar
gulbetor och morötter skurna i stavar
några kvistar färsk rosmarin
salt
svartpeppar

Skär små fickor i köttet och tryck in vitlöksklyftor från halva vitlöken, rosmarin och finrivet citronskal från halva citronen. Bryn köttet länge och väl i olivolja så att det får en fin stekyta. Lägg köttet i en ugnsform och fyll på med schalottenlök, chilifrukt, rotsakerna och den andra halvan av vitlöken och citronen. Smaksätt med salt och peppar. Sätt ugnen på 125° och ugnsbaka alltihop tills köttet har en innertemperatur på 67°. Ta vara på den goda skyn från köttet. Servera gärna skinksteken med skyn och en krämig risotto.

Recept gryta Nibble
Toscansk gryta

125 g Nibble skinkstek per portion
olivolja
1 gul lök
1 tomat
½ fänkål
4 vitlöksklyftor i fina skivor
½ chili
4 dl grönsaksbuljong
2 salsicciakorvar i skivor
1 paket kokta blandade bönor
salt
svartpeppar

Bryn köttet i lite smör och olivolja i en gryta. Tillsätt grönsakerna och kryddorna och låt allt fräsa med. Häll på grönsaksbuljong och det småkoka i knappt en timme. Lägg i salsicciakorvarna och bönorna de sista fem minuterna. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med ett gott italienskt lantbröd eller färsk pasta.

Recept Skink och prosciuttorullader Nibble
Skink och prosciuttorullader med gräddkokt savoykål

Rullader
500 g putsad skinkstek
8 skivor prosciutto
5 dl kalvfond
1 gul lök
1 dl kapris
½ tsk kryddpeppar
salt och peppar
1 lagerblad
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk smör

Skär köttet i 8 skivor. Banka försiktigt ut skivorna med knuten hand och krydda med kryddpeppar, salt och peppar. Lägg prosciutton på köttet och rulla ihop så att köttet hamnar ytterst och fäst med tandpetare. Hacka löken. Bryn rulladerna i en stekpanna. Fräs med löken och kaprisen när köttet har fått färg. Tillsätt kalvfond, lagerblad och gelé. Brässera under lock på medelvärme tills rulladerna känns möra, ca: 25 minuter. Ta bort tandpetarna.

Savoykål
300 g strimlad savoykål
2 dl vispgrädde
1 tsk farinsocker
1 msk smör
salt och peppar

Fräs kålen i en kastrull med salt, peppar, och socker. Slå på grädden när sockret smält. Låt koka i 2 minuter. Servera med nykokt potatis.

Recept Salviakryddad skinkstek Nibble
Apelsin och salviakryddad skinkstek med portvinskokta victoriaplommon

Skinkstek
800 g skinkstek
15 blad färsk salvia
skalet från 1 apelsin
1 röd chilifrukt
salt och svartpeppar
1 msk rapsolja

Stöt apelsinskal, chili och kryddor i en mortel till en grov pasta. Knåda in köttet med pastan, lägg i en plastpåse och låt marinera 24 timmar i kylskåp. Bryn steken runt om i het panna med olja. Sätt in i förvärmd ugn på 120° tills innertemperaturen är 68°. Tag ut och låt vila i 20 minuter innan du skär upp köttet.

Victoriaplommon
6 st victoriaplommon
3 dl kalvfond (färdigspädd)
1 dl portvin
2 st strimmlade scharlottenlökar
1 kanelstång
1 lagerblad
saften från apelsinen
1 msk smör
maizenamjöl
salt och svartpeppar

Fräs löken i smöret utan att få färg. Tillsätt kalvfond, portvin, apelsinsaft, kanelstång, lagerblad, salt och peppar. Koka 10 minuter och red av lätt med maizena. Dela och kärna ur plommonen. Låt dem sjuda i såsen 2 minuter innan servering.

Potatistips
Tag kall kokt färskpotatis och tryck till med en gaffel. Lägg på ett gott kryddsmör (t.ex. med gräslök, körvel, salt och peppar) och gratinera i förvärmd ugn på 200° i ca: 15 minuter.