Raggmunk med fläsk

Rimmat sidfläsk Nibble,
ca 100 g per portion.
800 g fast potatis, till exempel Asterix
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
4 msk smör
äpple
vitkål
trattkantareller
salt och peppar efter smak

Blanda vetemjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och ett lätt uppvispat ägg. Skala, skölj och finriv potatisen. Lägg potatisen i en sil och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Blanda ner potatisen i äggsmeten. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Klicka i smeten och grädda raggmunkarna gyllenbruna på båda sidor. Servera dem med nystekt sidfläsk och en garnityr av äpple, vitkål och trattkantareller samt rårörda lingon.

Garnityr
Tärna ett gott svenskt äpple, till exempel Ingrid Marie eller Aroma. Strimla vitkål och fräs den i lite smör tillsammans med äppelbitarna och trattkantarellerna. Du kan även tillsätta andra grönsaker för att få ännu mer vitaminer i maten.