Julskinka från Nibble Gårdsgris
Julskinka på Magnus vis.
• 1 färdigkokt julskinka från Nibble
• 2-3 äggulor
• 2 dl grov senap
• Ca 1dl farinsocker
• Ca 10 pepparkakor (malda till mjöl)
• Ströbröd efter behov.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser, utom ströbrödet (blanda i pepparkaksmjölet efter hand så att det inte blir för tjock smet). Bred smeten på skinkan och häll på ströbrödet. Griljera tills den fått färg.
Julskinka på en bädd av Ingrid Marieäpplen och apelsin
• 1 st Nibble julskinka färdigkokt
• 2 st Ingrid-Marie äpplen
• 1 apelsin
• 2 kanelstänger
• 4 stjärnanis
• 1 ägg
• 1 msk finrivet skal från apelsin
• 1 msk dijonsenap
• 2 msk Nibble Whisky senap
• 3 msk ströbröd
Blanda ihop senap med ägget och stryk det över skinkan, sikta sedan över ströbröd. Skär äpplen och apelsiner i grova bitar och blanda med kanel och stjärnanis. Lägg det runt skinkan med små smör klickar över. Kör det i ugnen så att skinkan tar fi n färg. 225° i ca 15 min. Servera skinkan traditionellt med lite goda bakade äpplen och apelsiner till.