Färsspett med tomatconcassé och guacamole

500 g fläskfärs Nibble
1 ägg
1 ½ dl matlagningsyoghurt
tacokryddda

Blanda färsen och trä den på spett. Sätt ugnen på 150° och stek spetten i cirka 10 minuter. Du kan även vända spetten i en stekpanna för att få en fin stekyta.

Tomatconcassé
1 burk krossade tomater
½ hackad gul lök
olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
socker
salt
peppar

Fräs lök och vitlök i lite olivolja. Slå på krossade tomater och låt det koka upp. Reducera till ungefär hälften. Smaksätt med socker, salt och peppar.

Guacamole
2 avokado
1 vitlöksklyfta
2 msk gräddfil
saft från en ½ lime
salt
svartpeppar

Mosa alltihop med en gaffel. Garnera med färsk koriander och rödlök. Servera färsspetten i tomatsåsen med guacamole, ris eller rostad färskpotatis.