Grillad fläskfilé med halstrad sparris, tomater och basilika
• 700 g fläskfilé
• 1 knippe gotlandssparris
• 1 ask viken tomater
• 1 knippe basilika
• 1 dl creme fraiche
Stycka fläskfilén i medaljonger. Finhacka eller mixa basilikan, blanda med creme fraiche och smaka av med salt och svartpeppar. Tomaterna delas och torkas i ugnen på 90° i 1 1/2 h med salt och peppar på toppen. Det går utmärkt att byta vikentomaterna mot soltorkade eller råa tomater vända i olivolja, salt och peppar.
Sparrisen skalas om skalet är grovt annars går det bra att råsteka den i olja tills den mjuknar. Grilla fläskfilén och lägg upp allt på ett fat med lite olivolja över. Koka vatten och slå på nudlarna, låt dra i 3 minuter. Kyl ner i kallt vatten och låt rinna av. Hyvla morötterna på längden med en osthyvel. Skölj och finstrimmla paprika och kinakål. Gör en marinad av soya, vitlök, vinäger, lime och råsocker. Blanda allt och låt marinera 15 minuter. Strö över grovhackad koriander och mynta.