Koreanska Nibblespjäll med glasnudelsallad

Spjäll
• 1,2 kg tunna Nibblespjäll
• ca: 2,5 liter vatten (så det täcker spjällen)
• 2 tärningar mörk oxbuljong
• 2 cm riven färsk ingefära
• 3 st hackade vitlöksklyftor
• 2 msk sesamolja
• 2 msk Kikkomansoya
• 3 msk sesamfrön
• 2 dl glace.

Koka buljongen med ingefära, vitlök, olja och soya i 5 minuter. Dela spjällen 2 och 2. Koka på medelvärme 20 minuter. Lägg de kokta spjällen på en ugnsplåt. Pensla med glacen och vänd spjällen 4 ggr under 45 minuter i förvärmd ugn på 175°. Pensla varje gång du vänder. Rosta sesamfrön i en torr het stekpanna så de blir gyllenbruna och strö över spjällen innan servering.

Glasnudelsallad
• 2 st morötter
• 1 st röd paprika
• 1 st gul paprika
• ½ huvud kinakål
• ½ dl Kikkomansoya
• 1 finhackad vitlöksklyfta
• 1 msk äppelcidervinäger
• saften från en ½ lime
• 1 msk råsocker
• ½ kruka koriander
• ½ kruka mynta

Koka vatten och slå på nudlarna, låt dra 3 minuter. Kyl ner i kallt vatten och låt rinna av. Hyvla morötterna på längden med en osthyvel. Skölj och finstrimmlad paprika och kinakål. Gör en marinad av soya, vitlök, vinäger, lime och råsocker. Blanda allt och låt marinera 15 minuter. Strö över grovhackad koriander och mynta. Köp färdig Teriyakimarinad och piffa till med lite riven vitlök och ingefära eller blanda din egen: ½ dl mirin (risvin), 1 dl Kikkomansoya, 2 msk honung, 2 cm riven ingefära och 3 rivna vitlöksklyftor.