Grillade revbensspjäll med bakad potatis och rostade grönsaker

1-1 ½ kg revbensspjäll från Nibble
Koka eller lågtemperaturstek revbensspjällen länge så att fettet steker ur och benen lossnar. Det tar cirka 1–1 ½ timme. Förbered gärna några dagar innan. Grilla de förstekta revbensspjällen på låg temperatur cirka 175° och pensla på din egen favoritglaze så att köttet blir knaperstekt. Du kan göra det på grillen, men det är både enklare och godare att laga revbensspjäll i ugnen. Tranchera de nygrillade spjällen och servera dem med bakad potatis, till exempel av sorten Asterix, lite gräddfil och rostade grönsaker i säsong. Här har vi använt uppskuren majs, fänkål, aprika och haricot verts som steks i ugnen med lite olivolja och salt.

Revbensspjäll
Tjocka spjäll sitter närmast bogen, de tunna sitter direkt efter de tjocka. Revbensspjäll ska grillas eller ugnsstekas länge så att du får en knaperstekt yta på köttet och det lossnar från benen. Revbensspjäll är en fantastisk råvara som gifter sig väl med svenska smaker, men även med asiatiska eller amerikanska. Välj en egen favoritmarinad eller köp en färdig glaze som du penslar på vid stekningen. Här har vi använt en med hickorysmak.