Stekt sidfläsk med öländsk lufsa, kantareller och rårörda lingon

800 g skivat sidfläsk
4 skalade råa potatisar
2 kalla, skalade kokta potatisar
1 liten gul lök
1 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 ägg
salt och peppar
1 kryddmått malen kryddpeppar
2 msk smör
200 g kantareller
rårörda lingon

När man gör Lufsa kan man hälla smeten i en stor form eller som vi valt i portionsformar. Sätt ugnen på 200°. Smörj formarna med smör. Riv alla potatisar och löken fint. Blanda med mjölk, mjöl och ägg. Smaka av med salt och peppar. Fyll smeten i formarna, klicka över lite smör och baka i ugn 30 minuter eller tills smeten stelnat. Lossa från formarna med en kniv. Stjälp upp på en plåt och grädda utan formar några minuter för att få en frasig yta. Stek fläsket och smörfräs kantarellerna. Servera med rårörda lingon och njut.