Svensk pizza med salami och oliver

16 skivor bröd (Pågen Äntligen ca: 40 g/st)
160 g riven västerbottenost
3 dl tomatsås. Köp färdig eller : Ugnsbaka 300 g
plommon tomater med 2 msk olivolja, rosmarin,
timjan och salt 60 minuter på 130°. Mixa slät
160 g Nice oliver
400 g grillad och skivad salami
240 g mozzarella
1 kruka färsk basilika

Lägg brödskivorna på bakplåtar. Fördela västerbottenosten över brödet och grädda i ugn 2 minuter på 225°. Bred på ett tunt lager tomatsås. Lägg sedan på oliver, salami och mozzarella på toppen. Grädda i ugn 5 minuter på 225°. Strimla basilika och strö över.

Liten pizzasallad
200 g kinakål
100 g grillad, marinerad röd paprika (på burk)
50 g grovt strimlad vårlök
½ dl olja från paprikamarinaden
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk kumminfrön
flingsalt och svartpeppar

Gör en dressing av olja, vinäger och kryddor. Strimla grönsakerna och marinera i 15 minuter.