Recept Julskinka 1 Nibble
Julskinka från Nibble Gårdsgris

Julskinka på Magnus vis.
• 1 färdigkokt julskinka från Nibble
• 2-3 äggulor
• 2 dl grov senap
• Ca 1dl farinsocker
• Ca 10 pepparkakor (malda till mjöl)
• Ströbröd efter behov.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser, utom ströbrödet (blanda i pepparkaksmjölet efter hand så att det inte blir för tjock smet). Bred smeten på skinkan och häll på ströbrödet. Griljera tills den fått färg.

Recept Julskinka 2 Nibble
Julskinka på en bädd av Ingrid Marieäpplen och apelsin

• 1 st Nibble julskinka färdigkokt
• 2 st Ingrid-Marie äpplen
• 1 apelsin
• 2 kanelstänger
• 4 stjärnanis
• 1 ägg
• 1 msk finrivet skal från apelsin
• 1 msk dijonsenap
• 2 msk Nibble Whisky senap
• 3 msk ströbröd

Blanda ihop senap med ägget och stryk det över skinkan, sikta sedan över ströbröd. Skär äpplen och apelsiner i grova bitar och blanda med kanel och stjärnanis. Lägg det runt skinkan med små smör klickar över. Kör det i ugnen så att skinkan tar fi n färg. 225° i ca 15 min. Servera skinkan traditionellt med lite goda bakade äpplen och apelsiner till.